Velikost besedil:|Natisni stran

O Nas

Arboretum Golf Ljubljana se nahaja približno dvajset kilometrov od slovenske prestolnice, v slikoviti in razgibani pokrajini z enkratnim pogledom na Kamniške Alpe. V objemu čudovite narave, ki obkroža Arboretum Golf Ljubljana, je smiselno razporejenih 18 lukenj, ki nudijo izziv in nepozabno doživetje vsakemu ljubitelju golfa. 

Arboretum Golf Ljubljana je prometno dobro povezan tako z glavnim mestom, kot z gorenjsko prestolnico Kranjem, ter znanimi turističnimi kraji, kot so Bled in Kranjska gora. Tudi od navidez bolj oddaljenega Portoroža na slovenski obali je do igrišč Arboretum Golf Ljubljana približno uro in pol vožnje.

Arboretum Golf Ljubljana streetview

Google Streetview

 

Zgodovina

Želja številnih ljubiteljev igre z belo žogico iz slovenske prestolnice in bližnje okolice se je uresničila leta 1998, ko je v neposredni bližini parka Volčji Potok luč sveta ugledalo prvih devet igralnih polj igrišča Arboretum.

 

Izjemne naravne danosti in lepote igrišča ter hiter razvoj golfa v Sloveniji, so vodili do nastanka naslednjih devetih lukenj leta 2003. Odtlej golf igrišče Arboretum velja za enega najlepših v Sloveniji, zahtevnost terena in zelenic pa so za vsakega igralca pravi preizkus tehničnega in taktičnega znanja.

 

Golfsko igrišče leži v slikoviti naravni pokrajini sredi borovega gozda, med jezerci in drugimi naravnimi lepotami. Razgled na Kamniške Alpe in neposredna bližina parka Arboretum Volčji Potok zagotavljata čudovito doživetje, razgibano igrišče z osemnajstimi luknjami pa je izziv tudi za najboljše. Štiri zelenice za vadbo in vadišče so namenjeni vsem, ki svojo igro želijo še izpopolniti.

golf arboretum logo

 

Središče družbenega dogajanja in srce igrišča je klubska hiša pri deveti zelenici s pogledom na umetno jezero. Igrišče odpre svoja vrata sredi marca, igralna sezona pa traja do sredine novembra.

 

Splošni pogoji in pravilniki

Pravilnik o igranju na golf igrišču

 

Splošni pogoji prodaje letnih kart 2019